Bedankt!

Vorige week (Pinkster)maandag was het zover: de Elfstedentocht per fiets. Om 5.00 uur gingen we van start in Bolsward, rond 13.00 uur genoten we van een lunch in IJlst, rond 19.00 uur gingen we door de finish, 235 kilometers achter de rug. We: dat waren Sybolt, die me had uitgedaagd mee te doen, Wim, die ook was uitgedaagd, en een aantal familieleden van Sybolt.

Ik heb er zeker geen spijt van! Het was zwaar, absoluut. Maar na afloop kon ik nog gewoon lopen en ook het zitten in de week daarop ging prima. Belangrijker: het was prachtig. Schitterend landschap. Overal mensen langs de weg. Fantastisch weer. En niet te vergeten: 57 donateurs die me hadden gesponsord. In totaal ontving ik ruim 2700 euro als support voor de allerarmsten en meest kwetsbaren in Oost-Europa, Midden-Oosten en Oost-Afrika. Hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas komt bij deze mensen langszij om ze te helpen stappen te zetten naar een betere toekomst, waarin ze tot bloei komen. Deze Pinkstermaandag waren wij dus samen Dorcas. Samen droegen we 11,50 euro per kilometer bij.

Mogelijk heb je de filmpjes al gezien, maar anders wijs ik je er nog even op. Kort voor de Tocht deelde ik mijn verhaal, meteen na de finish richtte ik me tot mijn sponsoren  en een van mijn broers had me ontdekt in Workum, waar hij als een ware paparazzi mij filmde zonder dat ik het eerst in de gaten had: speciaal voor jou ook dat filmpje.

Hoe nu verder? Wel, zelf span ik mij verder in voor support aan de genoemde allerarmsten via Dorcas. Afgelopen jaar mochten we maar liefst 600.000 mensen helpen. Schitterend. Zoveel mensen die stappen hebben gezet naar blijvende verandering in hun leven. Vind je het boeiend om hun verhalen te lezen? Abonneer je dan op het magazine Hartslag en/of op de maandelijkse mailing van Dorcas.

En verder: fijn fietsen. Ik wens je een mooi weekend. Proost.

Stagneert jouw maatschappelijke organisatie?

Ben je daarover bezorgd, of zelfs gefrustreerd? Komt jullie missie mogelijk in gevaar, terwijl je juist méér van die missie wilt bereiken? Of heb je tijdelijk iemand nodig om stagnatie te voorkomen? Om daarentegen vaart te maken?

Laten we dan kennismaken!

Ik help maatschappelijke organisaties van stagnatie naar bloei. Medewerkers, betrokkenen en deelnemers komen erin mee. Samen verkennen we de weg; we stellen bij en zetten door. Gestaag zien we resultaat. Enthousiaste supporters en samenwerkingspartners. Respect in de sector, nieuwe financieringen. Deelnemers en cliënten met wie het beter gaat. Meer impact. Van stagnatie naar bloei.