Hoeveel maanden neem jij?

Iedereen is geraakt door zovelen die als vluchteling Europa binnenkomen. De bootjes op het strand. De overvolle treinen. De hekken bij de grens. De lange rijen mannen, vrouwen, kinderen. De opvang in sporthallen, kantoorgebouwen en zelfs voormalige gevangenissen.

Het kan nog erger. Helaas, maar waar. In de regio namelijk. In totaal 11 mijoen Syriërs hebben vanwege het geweld in hun land huis en haard moeten verlaten. Voor elke 3 vluchtelingen die Europa halen, verblijven er 97 in Syrië zelf of in de directe buurlanden. Verreweg de meesten van hen zullen de Middellandse Zee nooit oversteken. Omdat zij er geen geld voor hebben of er fysiek niet toe in staat zijn.

Hun situatie is buitengewoon beroerd. Trauma’s als gevolg van het geweld. Kinderen die niet naar school kunnen en een ‘verloren generatie’ dreigen te worden. Zelfs voedseltekort! De hulporganisatie UNHCR heeft de rantsoenen beperkt omdat er onvoldoende geld is. Er zijn miljarden nodig om de vluchtelingen van voedsel en hulpgoederen te voorzien.

Die miljarden heb ik niet. Wat ik wel heb, is drie weken. Ik schrijf deze blog op 27 september. Over drie weken is de Marathon van Amsterdam en ik ben van plan ‘de halve’ (21 km) te gaan lopen. Vorig jaar is me dat voor het eerst gelukt, eerlijk gezegd tot mijn eigen verbazing. Daarna is er echter de klad in gekomen en heb ik maandenlang niet of nauwelijks gelopen. Recent heb ik het weer opgepakt. Vandaag heb ik mij voorgenomen de komende drie weken hard te gaan bikkelen om ‘de halve’ voor de tweede keer te kunnen volbrengen.

Dolgraag zou ik samen met jou zoveel mogelijk Syrische vluchtelingengezinnen van eten voorzien. Een maandrantsoen kost €75. Op de dag dat ik ‘de halve’ heb volbracht, doneer ik viermaal dit bedrag, zodat één gezin in elk geval de winter door kan komen. Laten we de handen ineen slaan! Zullen we samen voor minstens honderd maanden garant gaan staan?

Concreet: wil jij mij de komende drie weken en tijdens ‘de halve’ supporten? Laat me weten hoeveel maanden voedsel jij voor jouw rekening wilt nemen. Dat kan hieronder, op mijn Facebook pagina of via een persoonlijk bericht. Na afloop van ‘de halve’ krijg je van mij alle gegevens om het bedrag te doneren. Ik zie bijzonder uit naar je reactie.

Stagneert jouw maatschappelijke organisatie?

Ben je daarover bezorgd, of zelfs gefrustreerd? Komt jullie missie mogelijk in gevaar, terwijl je juist méér van die missie wilt bereiken? Of heb je tijdelijk iemand nodig om stagnatie te voorkomen? Om daarentegen vaart te maken?

Laten we dan kennismaken!

Ik help maatschappelijke organisaties van stagnatie naar bloei. Medewerkers, betrokkenen en deelnemers komen erin mee. Samen verkennen we de weg; we stellen bij en zetten door. Gestaag zien we resultaat. Enthousiaste supporters en samenwerkingspartners. Respect in de sector, nieuwe financieringen. Deelnemers en cliënten met wie het beter gaat. Meer impact. Van stagnatie naar bloei.