Waarom zou ik meedoen?

“Waarom zou ik meedoen?” Een 25-jarige vrouw stelde mij deze vraag. Ze vertelde dat ze nogal dingen in haar leven had meegemaakt, dat ze daar flink wat op had gereflecteerd en ook wel verhalen had geschreven. Bovendien was ze in therapie geweest. We spraken elkaar na afloop van een meeting waar ik een promopraatje had gehouden over onze Cursus Levensverhalen.

“In elk geval is onze Cursus Levensverhalen niet bedoeld als therapie,” gaf ik als eerste terug. “Wij hebben niet doorgeleerd voor therapeut en de cursus is daar niet op afgestemd. Het is een cursus die je in vier avonden en een weekend ondersteunt in het schrijven van je eigen levensverhaal en je bovendien oefent in het delen van dat verhaal.” Toen we doorpraatten beseften we allebeide dat het opschrijven van je levensverhaal wel behulpzaam kan zijn om dingen uit je leven te verwerken of om ze met andere ogen te bezien.

Zo kregen we het over keerpunten in het leven. Momenten waarop je terug blikt en naar voren kijkt. Gelegenheden waarop je het jezelf gunt om je leven enigszins te overzien. En om het te omarmen, of daartoe een poging te doen. Zodat je vervolgens met meer innerlijke stevigheid naar voren kunt kijken en gaan. Zeker, die momenten kende ze. Nieuwe baan. Huwelijk of juist nieuwe wegen na een scheiding. Leven nadat je van je ouders afscheid moest nemen. Enzovoorts.

“Maar ik heb al geregeld geschreven over mijn eigen leven,” vertelde ze verder. “Wat bieden jullie mij meer dan dat?” Aangezien ik niet wist wat zij precies had geschreven en welke vaardigheden ze daarvoor had geleerd, was dat lastig vergelijken voor mij. “Helder is in elk geval wat wij bieden: vier cursusavonden met aandacht voor inhoud, vorm, structuur en stijl van je eigen levensverhaal. En een weekend dat je helpt om je verhaal te delen en te vervolmaken. Dit alles in een vertrouwde sfeer.”

Ben jij ook op zoek naar orde in jouw leven? Heb je behoefte aan terugkijken in je leven voordat je de volgende afslag neemt? Zou je je eigen levensverhaal bondig op willen schrijven, maar komt het er in je eentje niet van? Overweeg dan om deel te nemen aan onze Cursus Levensverhalen. Met een unieke en eenmalige lage prijs, omdat we als organisatoren deze eerste keer ook zelf mee doen. Je hebt nog maar heel kort de tijd om te overwegen, want we starten dinsdag 12 april. Maar als je wilt, er is nog plek. Neem dan vandaag nog contact met me op.

Stagneert jouw maatschappelijke organisatie?

Ben je daarover bezorgd, of zelfs gefrustreerd? Komt jullie missie mogelijk in gevaar, terwijl je juist méér van die missie wilt bereiken? Of heb je tijdelijk iemand nodig om stagnatie te voorkomen? Om daarentegen vaart te maken?

Laten we dan kennismaken!

Ik help maatschappelijke organisaties van stagnatie naar bloei. Medewerkers, betrokkenen en deelnemers komen erin mee. Samen verkennen we de weg; we stellen bij en zetten door. Gestaag zien we resultaat. Enthousiaste supporters en samenwerkingspartners. Respect in de sector, nieuwe financieringen. Deelnemers en cliënten met wie het beter gaat. Meer impact. Van stagnatie naar bloei.