MIJZELF

Boerenzoon. Econometrist.
Christelijk pionier. Wereldverbeteraar.

Boerenzoon (1967-1985)
Als oudste van acht leerde ik verantwoordelijkheid te nemen en de handen uit de mouwen te steken. Ik kreeg de kans fouten te maken zonder daarop afgerekend te worden. Ik leerde vriendschappen sluiten, zelfstandig keuzen te maken en open te staan voor nieuwe wegen.

Econometrist (1985-1994)
Wiskunde en Economie is een fascinerende combinatie. Na mijn studie volgde wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, met een academische promotie in de toegepaste statistiek. Ik ben analytisch en nieuwsgierig. Kennis overdragen doe ik gepassioneerd.

Christelijk pionier (1994-2012)
Vanuit idealisme stapte ik terug in de collegebanken. Daarna werd ik christelijk pionier in Amsterdam en katalysator in een lokale, nationale en internationale beweging van christelijke gemeenschapsvorming. Ik houd van mensen en hun drijfveren en van maatschappelijke relevantie.

Wereldverbeteraar (2013-heden)
Aan missie-gedreven organisaties bied ik verdieping en versnelling, zodat zij toekomstbestendig worden en meer van hun missie realiseren. Ik stap in en werk mee. Samen vinden we een nieuwe weg. Daardoor wordt het werk leuker, veranderen ideeën in plannen en leiden kansen tot innovaties.

Mijn opdrachtgevers valt op dat ik in korte tijd intuïtie ontwikkel voor waar het in hun situatie op aan komt; dat ik mij van binnenuit verbind aan hun organisatie: ‘Alsof je al heel lang bij ons werkt’; dat de doelen zowel ambitieuzer worden, als in praktijk gebracht.

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het leven niet altijd te overzien is. Het glas is bij mij meestal halfvol, maar ik weet ook hoe het voelt als het bijna leeg is. Ik heb geleerd een crisis te omarmen en ervan te leren. Kwetsbaarheid is geen falen. In plaats daarvan brengt het je bij jezelf en dichterbij anderen.

Favoriete wijsheden:

  • Als je een mijl wilt lopen, begin dan met de eerste stap.
  • Als je snel wilt gaan, ga dan alleen; als je ver wilt komen, ga dan samen.
  • Overschat niet wat je in één jaar kunt doen, onderschat niet wat er in tien jaar kan gebeuren.

Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Mijn vrouw en ik wonen met groot plezier in Amsterdam.