MIJZELF

Verbindend. Zo word ik vaak ervaren.

MIJZELF

Verbindend. Zo word ik vaak ervaren. Door de aandacht die ik geef. Door de vragen die ik stel. Door de nieuwe wegen die we gezamenlijk ontdekken. Door het draagvlak dat onderweg ontstaat. Daarbij bouw ik - inmiddels aanbeland in de vierde fase van mijn leven - voort op drie belangrijke levensfasen.

De eerste fase (1967-1985) was die van boerenzoon. Als oudste van acht leerde ik verantwoordelijkheid te nemen en de handen uit de mouwen te steken. Ik kreeg de kans fouten te maken zonder daarop afgerekend te worden. Ik leerde vriendschappen sluiten, die naar verwachting voor het leven zullen zijn. Ik leerde zelfstandig keuzen te maken en open te staan voor nieuwe wegen.

De tweede fase (1985-1994) was die van Econometrie. De combinatie van Wiskunde en Economie – in totaal negen jaren – ervoer ik als fascinerend. Na mijn studie volgde een periode van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs plus een academische promotie in de toegepaste statistiek. Wereldburger werd ik ervan. Ik ben analytisch en nieuwsgierig. Kennis overdragen doe ik gepassioneerd.

De derde fase (1994-2012) was die van Theologie. Vanuit geloofsmotieven en idealisme stapte ik als doctor terug in de collegebanken, nu Theologie. Ik werd christelijk pionier in Amsterdam en katalysator in een lokale, nationale en internationale beweging van christelijke gemeenschapsvorming. Ik houd van mensen en begeef mij graag op het niveau van drijfveren en maatschappelijke relevantie.

De vierde fase (2013-heden) is die van 'ondernemende wereldverbeteraar’. Aan missie-gedreven organisaties en individuen bied ik verdieping en versnelling, zodat zij toekomstbestendig worden en meer van hun missie realiseren. Ik stap in en werk mee. Samen vinden we een nieuwe weg. Daardoor wordt het werk leuker, veranderen ideeën in plannen en leiden kansen tot innovaties.

Drie dingen vinden mijn opdrachtgevers opvallend aan mijn werk. Eén, dat ik in korte tijd intuïtie ontwikkel voor waar het in hun situatie op aan komt. Twee, dat ik mij van binnenuit verbind aan hun organisatie: ‘Alsof je al heel lang bij ons werkt’. Drie, de doelen worden niet alleen ambitieuzer, ze worden ook in praktijk gebracht.

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het leven niet altijd gemakkelijk is, of te overzien. Het glas was bij mij altijd halfvol; inmiddels weet ik ook hoe het voelt als het bijna leeg is. Maar ik heb geleerd een crisis te omarmen en ervan te leren. Kwetsbaarheid is geen falen. In plaats daarvan brengt het je bij jezelf en dichterbij anderen.

Mijn favoriete wijsheden zijn:

  • Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand kwam die dat niet wist.
  • Als je een mijl wilt lopen, begin dan met de eerste stap.
  • Als je snel wilt gaan, ga dan alleen; als je ver wilt komen, ga dan samen.
  • Overschat niet wat je in één jaar kunt doen, onderschat niet wat er in tien jaar kan gebeuren.

Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen.
Mijn vrouw en ik wonen met groot plezier in Amsterdam.