Hoffelijkheid. Mensen vriendelijk en tactvol behandelen. De tijd nemen om beleefd te spreken en te handelen. Waardering en respect. Vragen, niet eisen. Aandacht voor de ander en zorgvuldig luisteren. Gulheid, waarbij je de ander soms zomaar verrast. Attent. Over generaties, religies en culturen heen. Verbindend. Lijkt ons heel goed voor Amsterdam! Delen is het nieuwe […]

Het IJland, huis vol hoffelijkheid

Hoffelijkheid. Mensen vriendelijk en tactvol behandelen. De tijd nemen om beleefd te spreken en te handelen. Waardering en respect. Vragen, niet eisen. Aandacht voor de ander en zorgvuldig luisteren. Gulheid, waarbij je de ander soms zomaar verrast. Attent. Over generaties, religies en culturen heen. Verbindend. Lijkt ons heel goed voor Amsterdam!

Delen is het nieuwe hebben. Ook hoffelijkheid is delen.

Samen met anderen had ik een plan gemaakt voor de prijsvraag van Stadsdeel Noord voor de herbestemming van de voormalige havenmeesterwoning. Wij stelden een sociale onderneming voor die een katalysator zou zijn voor hoffelijkheid in Amsterdam. Naam: het IJland, huis vol hoffelijkheid.

Zo zou het eruit zien:

  1. Zeer gastvrij bed and breakfast: gratis voor Amsterdammers aan wie de stad dit gunt en betaald voor andere gasten uit binnen- en buitenland.
  2. Workshops, reflectie en trainingen rondom hoffelijkheid.
  3. Beïnvloeding om hoffelijkheid ‘op de kaart te zetten’.
  4. Hoffelijke pop-ups.

Slecht één kan de hoofdprijs winnen. Gisteren kregen we een brief met de mededeling dat wij dat niet waren. Jammer.

Felicitaties voor de winnaar! Ik hoop dat het plan van de herberg veel mensen samen zal brengen. Met toewijding en goede relaties.