Veel sociaal ondernemers hebben werkgelegenheid tot doel en zijn gespecialiseerd in het werken met mensen die niet vanzelf in een reguliere arbeidsomgeving tot hun recht komen. Voorbeelden zijn: Specialisterren (software-testbedrijf met autistische jongeren), The Chairman at Work (stoelmassages door blinden), Ctaste (pikdonker restaurant waar blinden werken), Brouwerij De 7 Deugden (bierbrouwerij met medewerkers met een […]

Werkgelegenheid

Veel sociaal ondernemers hebben werkgelegenheid tot doel en zijn gespecialiseerd in het werken met mensen die niet vanzelf in een reguliere arbeidsomgeving tot hun recht komen. Voorbeelden zijn: Specialisterren (software-testbedrijf met autistische jongeren), The Chairman at Work (stoelmassages door blinden), Ctaste (pikdonker restaurant waar blinden werken), Brouwerij De 7 Deugden (bierbrouwerij met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt; zie foto), Taxi Electric (vriendelijke vijftigers als chauffeurs).

Kortgeleden las ik het document ‘Ongedeelde Stad – Iedereen die kan werkt’, waarin de Amsterdamse Branche Organisatie Sociaal Ondernemers een agenda presenteert voor de gemeente om ervoor te zorgen dat meer kwetsbare mensen aan het werk komen, tegen lage uitvoeringskosten. Een mooi punt voor de komende coalitiebesprekingen wat mij betreft.