Oprechte interesse

‘Dromen, Doelen, Keuzes’ heet de sessie. Een van de MDT-ers, een student Social Work leidt deze. Andere deelnemers zijn ook jongeren, plus enkele gasten zoals ik. In dik een half uur staan we stil bij onszelf. We tekenen, we praten, we delen over relaties, vrienden, werk en financiën.

Later in de middag is er een Dialoogtafel. We hebben het over sociale veiligheid, gelijkheid en betrokkenheid. Ook deze sessie wordt geleid door MDT-ers. Hun oprechte interesse en zorgvuldig luisteren en samenvatten vallen mij op.

Ik ben op bezoek bij Saga Interproject Nederland in Diemen. Saga ontwikkelt en verzorgt programma’s, trainingen en projecten gericht op persoonlijke en professionele groei op het gebied van onderwijs, welzijn en arbeidsparticipatie.

Een van hun projecten is: Academy 4 Life Skills. De workshops van deze middag zijn hier onderdeel van. Ik ben er vandaag als gast bij, om te proeven wat het is. Ik hoor verhalen van jongeren tussen 17 en 27 die hier de kans krijgen hun talenten te ontdekken.

Voor sommigen lukt dat thuis helemaal niet. Bijvoorbeeld omdat ze mantelzorger zijn voor jongere broertjes of zusjes in het eenoudergezin waar ze opgroeien, op de momenten dat hun moeder buitenshuis werkt. Deze middag zie ik hoe MDT o.a. zorgt voor participatie en perspectief.

MDT (Maatschappelijke Diensttijd) is het het snelgroeiende programma van Nederland waarmee alle jongeren een kans krijgen om hun talenten te ontdekken, iets te doen voor een ander en de samenleving, en zo mensen buiten hun bubbel kunnen ontmoeten. Zo draagt MDT bij aan een sterke generatie die zich inzet voor elkaar en de samenleving. Ik voel me trots hieraan te mogen bijdragen.

Stagneert jouw maatschappelijke organisatie?

Ben je daarover bezorgd, of zelfs gefrustreerd? Komt jullie missie mogelijk in gevaar, terwijl je juist méér van die missie wilt bereiken? Of heb je tijdelijk iemand nodig om stagnatie te voorkomen? Om daarentegen vaart te maken?

Laten we dan kennismaken!

Ik help maatschappelijke organisaties van stagnatie naar bloei. Medewerkers, betrokkenen en deelnemers komen erin mee. Samen verkennen we de weg; we stellen bij en zetten door. Gestaag zien we resultaat. Enthousiaste supporters en samenwerkingspartners. Respect in de sector, nieuwe financieringen. Deelnemers en cliënten met wie het beter gaat. Meer impact. Van stagnatie naar bloei.