Music Moves

Dinsdag 5 september 2023 is de kick-off van MDT Music Moves in Amsterdam. Ik kom langs in de A’dam Toren en zie op 80 meter hoogte aan de IJ-oever 60 begin-twintigers luisteren naar verhalen en naar muziek. Ze gaan feesten organiseren voor mensen die normaliter het feestje missen.

Vertegenwoordigers van de Regenboog en COA vertellen hun over mensen zonder vaste woon- en verblijfplaats. Wat zij het mooiste vinden in hun werk? Antwoord: dat ze elke dag mogen werken met mensen met veel veerkracht! Advies: organiseer je event samen mét je doelgroep!

De komende weken worden de deelnemers getraind in persoonlijk leiderschap, samenwerken, event management, social work en sociaal ondernemen. Laura (18) vertelt dat ze eindexamen heeft gedaan en over een aantal weken wil gaan reizen. Maar nu eerst dit MDT-traject!

Lotte (25) heeft ook al een ander MDT-traject gedaan. Ze is diverse malen gestart met studeren, maar heeft nog niet een studie afgerond. Ze heeft veel zin om een paar weken op te trekken met positieve mensen die samen maatschappelijke impact willen maken.

Of ik ook mee ga doen, vraagt ze. Nee, dat niet. Ik ben te oud, lach ik. MDT is tot 30 jaar. Maar ik vind deze kick-off wel dermate inspirerend dat ik later een van de muziek-events bezoek. Het is tijdens de week van het Amsterdam Dance Event (ADE), waarmee Music Moves samenwerkt.

In een buurthuis in Amsterdam Nieuw-West luister ik op woensdag 18 oktober naar Afrikaanse storytellers en proef ik Marokkaanse koffie. De avond wordt georganiseerd samen met ASKV/Steunpunt Vluchtelingen. Er is een dj. Buurtbewoners en vluchtelingen dansen voorzichtig.

Annabel is een van de organisatoren. Samen met drie andere ‘Movers’ heeft ze het event ontwikkeld, vrijwilligers geregeld en het pand gehuurd. Om de kosten te dragen hebben ze subsidie aangevraagd en gekregen via ‘Ik ben geweldig’ van de Nationale Jeugdraad (NJR). Annabel en de anderen stralen.

Music Moves wordt door heel Nederland aangeboden. Overal wonen immers mensen voor wie een party niet vanzelfsprekend is. En overal wonen immers jongeren die hun talenten willen ontwikkelen, hun netwerk willen vergroten en iets willen doen voor de samenleving. Dat is MDT.

Stagneert jouw maatschappelijke organisatie?

Ben je daarover bezorgd, of zelfs gefrustreerd? Komt jullie missie mogelijk in gevaar, terwijl je juist méér van die missie wilt bereiken? Of heb je tijdelijk iemand nodig om stagnatie te voorkomen? Om daarentegen vaart te maken?

Laten we dan kennismaken!

Ik help maatschappelijke organisaties van stagnatie naar bloei. Medewerkers, betrokkenen en deelnemers komen erin mee. Samen verkennen we de weg; we stellen bij en zetten door. Gestaag zien we resultaat. Enthousiaste supporters en samenwerkingspartners. Respect in de sector, nieuwe financieringen. Deelnemers en cliënten met wie het beter gaat. Meer impact. Van stagnatie naar bloei.